Workshop Styling

portretfoto nynke juli 2012 klein

Nynke Hiemstra Kleur & Kleding

Waarom een workshop over uiterlijke presentatie?
Passende kleding kan bijdragen aan succes, zeker ook voor mensen die zich op de arbeidsmarkt begeven. Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat je  weet wie je bent, over welke talenten en capaciteiten je beschikt, wat je zoekt, etc.  Vervolgens hoort daar een passende buitenkant bij. Een buitenkant die de binnenkant ondersteunt. Een buitenkant die  – om het maar eens deftig uit te drukken – congruent is met de binnenkant.

Zie je er verzorgd uit en draag je kleding die past bij jou als persoon, de (gewenste) functie en de organisatie/branche waarbinnen je solliciteert, dan kom je betrouwbaar en professioneel over. Het totaalplaatje klopt. Bovendien voel je je zekerder en ook dat is mooi meegenomen!

Resultaat van deze workshop
Je bent je ervan bewust dat je met kleding je persoonlijke uitstraling kunt beïnvloeden.  Je kent de algemene principes over kleding en kleuren, gericht op solliciteren (en netwerken). Je gaat naar huis met een aantal persoonlijke tips en aanwijzingen.

Onderwerpen:

  • Het belang van de eerste indruk (je krijgt maar één kans voor een eerste indruk);
  • do’s en don’ts van sollicitatiekleding/netwerkkleding;
  • welke kleding past bij jou (iedere deelnemer krijgt een paar handige kledingtips; rekening houdend met de persoon en diens gewenste uitstraling, de gewenste functie, branche en persoonlijke figuurkenmerken);
  • kleur en uitstraling algemeen;
  • kleur persoonlijk (per persoon laten we het verschil laten zien tussen bijvoorbeeld zwart en grijs, wit en gebroken wit, gedempte kleuren en heldere kleuren, lichte kleuren en diepe kleuren).

Dresscode ;-))
Voor deze workshop trek je kleding aan die je ook naar een sollicitatie- of netwerkgesprek zou dragen.

Over Nynke Hiemstra
Nynke Hiemstra is van huis uit veranderkundige en heeft ruime ervaring als communicatieadviseur en loopbaanadviseur. Sinds 2007 heeft zij haar eigen bedrijf Nynke Hiemstra Stijl & Mode. Daarin laat zij zien aan vrouwen en mannen hoe zij met de juiste kleding het beste uit de verf komen. Haar aanpak is enthousiast, persoonlijk en respectvol.

Terug

Share