Trainingen

Trainingen

Jobclub

  • Vindt u het belangrijk om zorgvuldig te werk gaan als u een dienstverband wilt beëindigen?
  • Wilt u uw (potentiële) boventallige medewerkers een zo groot mogelijk kans geven om een andere functie te vinden?
  • Merkt u ook op dat de sollicitatie- en netwerkactiviteiten van uw medewerkers afnemen na verloop van tijd? Ondanks alle trainingen die ze inmiddels hebben gevolgd?

De ervaring heeft mij geleerd dat veel medewerkers het lastig vinden om hun zoektocht naar een andere functie vol te houden. Dit gegeven heeft mij ertoe gebracht om te starten met de jobclub.

Het programma

De jobclub is een ontmoetingsplaats waar medewerkers onder begeleiding van de loopbaanadviseur actief aan de slag gaan met het vinden van een andere baan. Het is een plek waar de deelnemers werken aan sollicitaties, aan het onderhouden van het eigen netwerk en waar zij informatie, met medewerkers uit diverse organisaties, kunnen uitwisselen. Iedere deelnemer krijgt feedback, ondersteuning en inspiratie om zich succesvoller op de arbeidsmarkt te presenteren en om loopbaankansen te creëren.

Mogelijke activiteiten zijn verder: benaderen van vacaturehouders, een afspraak maken voor een netwerkgesprek, oefenen van sollicitatiegesprekken met de loopbaanadviseur, updaten van het Curriculum Vitae en schrijven van sollicitatiebrieven. Ook komt een recruiter in de jobclub vertellen waar vacaturehouders op letten bij werving van personeel en geeft veel nuttige tips.

Verder heeft uw medewerker de mogelijkheid om in te tekenen voor extra’s, zoals:

  • Een workshop “Solliciteren via Social Media”, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter
  • een workshop “Uiterlijke presentatie”, hier leert men hoe je qua uiterlijke verschijning zo goed mogelijk uit de verf komt;
  • een professionele foto laten maken voor bv LinkedIn, Facebook of op je CV;

Duur

Drie maanden: 7 keer een dagdeel om de 2 weken.

Resultaat

De medewerker is optimaal toegerust tot het vinden van een nieuwe baan.

Klik hier voor praktische informatie.

 

Sollicitatietraining

Deze training is bedoeld voor medewerkers die een andere functie zoeken, goed weten wat ze willen en kunnen, maar behoefte hebben aan praktische en persoonlijke tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Inhoud en werkwijze

Deze training bestaat uit tweedaagse groepstraining. De deelnemers maken in groepen van zes tot tien personen kennis met het proces van solliciteren.
In deze training krijgt de medewerker praktische tips en leert hij of zij goed voorbereid te solliciteren naar de geambieerde baan.
Ik leer medewerkers het sollicitatieproces begrijpen, brieven en een CV opstellen.

Resultaat

Na afloop van de training zijn de deelnemers in staat om zich optimaal te presenteren bij een mogelijke nieuwe werkgever.

 

Netwerktraining

Deze training is bedoeld voor medewerkers die een andere functie zoeken, weten wat ze willen en kunnen, en hun netwerk willen inzetten om een nieuwe baan te vinden.

Inhoud en werkwijze

De deelnemers leren in een tweedaagse training hun eigen netwerk in kaart te brengen, op te zetten en uit te bouwen. Zij krijgen daarbij tal van praktische tips en oefeningen. Zij krijgen zicht op hun eigen netwerk en wat dat voor hen kan betekenen.
Bij de netwerktrainingen leer ik de medewerkers omgaan met eventuele weerstanden tegen netwerken, hun eigen netwerk in kaart te brengen, opstellen van een resumé en het overige proces van netwerken.
Ik train de medewerkers in het zichzelf optimaal voorbereiden en presenteren bij potentiële werkgevers.

Resultaat

Na afloop van de training zijn de deelnemers in staat gebruik te maken van hun eigen netwerk en in staat zelfstandig en effectief de arbeidsmarkt benaderen.

 

 

Share