Workshop Solliciteren via Social Media

Ron_Overbeek_square

Ron Overbeek – Statement 

Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het voor jou van groot belang om zoveel mogelijk opties te benutten. Het gebruik van internet is daarbij natuurlijk essentieel, niet alleen voor het op- en uitbouwen van het eigen netwerk – bijvoorbeeld via netwerksites als Linkedin, Facebook en Twitter – maar ook voor het uitzetten van de vraag en het solliciteren zelf. Tijdens de workshop bespreken we hoe je de sociale media effectief kunt inzetten bij jouw zoektocht naar een nieuwe functie.

Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • hoe gebruik ik de sociale media bij het vinden van een nieuwe baan?
  • hoe zet ik mijn netwerk in, bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan?
  • het hefboomeffect van eerstegraads en tweedegraads contacten;
  • welke social media zijn voor mij van belang en welke niet?
  • mijn zakelijk profiel op Linkedin: hoe minimaal of optimaal is dat?
  • consistentie: als ik google op mijn naam, wat zie ik dan (het eerst)?
  • personal branding: wie ben ik en hoe zou ik graag gezien willen worden?
  • doelgroepbenadering: op wie richt ik mij specifiek en hoe vind ik hen?

Wat heb je nodig? 
Een laptop of iPad/tablet met snelle internetverbinding. Daarmee kunnen we ‘live’ kijken naar de profielen en deze ter plekke aanpassen en optimaliseren.

Terug

Share